Bonenschotel met groenten en zoet-zuur uit eigen keuken

Bonenschotel met groenten en zoet-zuur uit eigen keuken

We zijn terug van vakantie.

De BuurtBuik locatie is heel Augustus nog gesloten en zo lang halen wij de spullen op bij Hello Fresh. Dat vereist een ietwat andere aanpak, in plaats van een doos met uitgezochte spullen te vullen moeten we nu de dozen ophalen, legen, sorteren en daarna een maaltijd samenstellen.

Daarbij blijft ook best het een en ander over waar niet echt genoeg van is om iets mee te doen voor 50+ deelnemers. Bijvoorbeeld 12 gele bieten, of een doosje druiven. Daarom kregen alle vrijwilligers deze week een goed gevulde tas mee met overschotten waar we niet direct iets mee konden.

Daarnaast gingen we aan de slag om zo veel mogelijk ingrediƫnten te verwerken zodat we er nu of in de toekomst een maaltijd mee kunnen maken. Zo hadden we bijvoorbeeld een berg spinazie, dat staat nu in de vriezer klaar om gebruikt te worden.

Behalve spinazie verwerkten we ook tomaten, komkommers, paksoi en allerlei andere ingredienten.

Deze week maakten we een goed gevulde bonenschotel, witte bonen nog uit de voorraad van HAK en de rest van Buurtbuik. Zo verwerkten we enkele kilo's kipgehakt en kipfilets, paprika, tomaat, ui etc.

Hieronder een impressie van de pan en het verdelen van de maaltijden.

Bij de bonenschotel zit deze week een extra bakje met huisgemaakte zoetzuur met daarin komkommer, radijs en een tomaatje uit de oven.

Tot volgende week!