Bonenschotel

Bonenschotel

Heel veel paprika was er over, en een doos of wat met champignons, en ergens was er nog een grote voorraad met diverse bonen dacht ik. Dat laatste bleek tegen te vallen, samen met Buurtbuik bouwen we een voorraad op van ingrediënten die binnenkomen en langer houdbaar zijn. Ergens stond nog een doos met zwarte bonen en een doos met kikkerwten dacht ik maar dat bleek niet zo te zijn.

Gelukkig was er nog een voorraad van flagolet boontjes die ik ooit voordelig via Foodello had gescoord, samen met een paar blikken kikkerwten en de grote voorraad paprika konden we er een prima bonenschotel mee maken.

Mais was er wel voldoende en dus hadden we in no-time een enorme pan vol met een smaakvolle bonenprut. Er was een mix van kip in strookjes en gewone filets, de strookjes gingen door de bonen, de stukjes er bovenop.

Ten slotte een mooie pluk peterselie er op en met een minimale keukencrew (Peter en ik waren alleen, Geeske kwam helpen bakjes te vullen) stond de maaltijd wat eerder klaar dan anders (15:45) zodat Joengkie voldoende tijd had voor zijn middagprogramma in Huizen.

Er waren helaas maar weinig bezorgers, gelukkig was Ruurdtje vrij en vond ze het niet erg om in te vallen met een grote ronde,  ze nam zowel centrum als Aetsveld voor haar rekening, Angelique en Joengkie deden de rest.

Ondertussen maakten Peter en ik de keuken schoon, er sneuvelde een glazen fles gevuld met kerrie-pompoensoep voor onze deelneemster die een vloeibare maaltijd krijgt. Gelukkig was er nog een fles, helaas was ik te laat met het maken van de foto op het moment suprême, maar het was een bende...

De PMD zat vol en karton moet ook worden afgevoerd dus vertrok ik met een fiets vol, de weg naar huis liep langs PMD en papier containers..

Terwijl het afvoeren zo goed ging heb ik waarschijnlijk de vuilniszak naast de afvalbak laten staan, een dag later trof ik de fortbrug aan met een opengepikte zak:

Dat dus maar opgeruimd en alle containers die vandaag geleegd worden bij de straat gezet, ook dat was ik gisteren vergeten, de KGW is met zomerreces en dus gebeurd het niet meer automagisch...

Tot volgende week, met een beetje mazzel met een wat grotere ploeg in keuken en bezorging. Mocht je willen helpen reageer dan op onze advertentie op de site van de Versa Vrijwilligerscentrale; zie hieronder :

Help jij ons met het bezorgen van een gratis maaltijd voor ouderen? | Kookgroep Weesp
Voor het bezorgen van de maaltijden zoeken we een vrijwilliger die op de woensdag tussen 16:30 en 17:30 tijd heeft om ongeveer 8 maaltijden te bezorgen.