Bleekselderij bouillon en tomatensaus
Of we iets konden met twee bosjes bleekselderij.
Dat bleek een forse boodschappentas vol te zijn, het waren de laatste stronken van de pluktuin en het waren enorm veel dunne stengels. Door rauw te proeven kwamen we er achter dat het knalde van de smaak maar dat het erg houterig is.
Tsja wat doe je dan.. Dan maak je er bouillon van; we gingen de bosjes te lijf met een machete want het grootste koksmes was te klein. Alles werd in stukjes gehakt en in een grote pan gedaan. Dit deden we in de tuin om wat gasflessen met restjes gas leeg te stoken.
Na een paar uurtjes hadden we 7 liter enorm gelatineuze bouillon, daar gaan we lekkere dingen mee maken!
Links op de foto zie je twee flessen bleekselder-bouillon, in het midden van de foto 2.5 liter tomatensaus die we maakten van de tomaten van Ruurdtje en Michiel.
Ook daar gaan we binnenkort een mooie pastasaus van maken!