Aardappeltjes met groenten en runderballetjes.

Aardappeltjes met groenten en runderballetjes.

Dit is over, kunnen jullie er nog wat mee appte Ria van de Buurtbuik op dinsdag, het waren geroosterde aardappeltjes, wat runder-gehaktballetjes en tofu.

In de koelkast stonden ook nog 3 yoghurtemmertjes van de wortel/zoete aardappelsoep die ook over was gebleven.

Verse groenten waren er ook, vooral broccoli en bloemkool, en gelukkig veel meer dan vorige week.

Aardappels waren er ook genoeg dus we pakten er 10 kilo aardappeltjes bij en er was een aanzienlijke hoeveelheid rundergehakt over. Daarvan rolde Peter balletjes, de groenten gingen de stoomoven gevolgd door de aardappelen die we eerst gaar stoomden en toen nog even grilden.

De soep werd omgebouwd tot saus met behulp van peper, zout, sojasaus en een pitje van rode peper.

Er was voldoende om de bakjes royaal vol te scheppen en Joyce die even kwam kennismaken als nieuwe bezorger vond het geen probleem om even de routes van Gianni, Bianca en Tineke over te nemen. Wat een kanjer 😄

Waslo kwam als keukenhulp kennismaken en Mizan kwam kennis maken, hielp met het vullen van de bakjes en hielp vervolgens met Angelique mee met de bezorging van haar ronde.

We hopen van harte dat ze allemaal zich aansluiten als vrijwilliger bij de Kookgroep, extra handjes zijn welkom! We hopen een rooster te kunnen maken waardoor iedereen de vrijheid heeft om niet wekelijks te helpen zonder dat de anderen het dan plots veel drukker krijgen. Aanmelden kan via contact@kookgroepweesp.nl of via de Vrijwilligerscentrale.