Aardappelpuree met Makreel en rucola

Aardappelpuree met Makreel en rucola

Zeker als het wat warmer is dan denk je misschien niet direct aan aardappelpuree met groente, het is immers geen stamppot tijd :)

Toch is in het Middellandse zeegebied het bekend als brandade, traditioneel met stokvis maar dat is zelden in de aanbieding dus wij maakten hem met gerookte makreel.

Het rokerige en vettige van de makreel combineert mooi met het wat bitterige groene smaakje van de rucola en de romige puree bind zowel de smaak als de ingredienten.

We maakten er bij een tomaten salade en de Vomar had een enorme aanbieding voor het dessert, dus iedere deelnemer kreeg er een.

De volle koelkast werd door het keukenteam omgebouwd tot een maaltijd aan huis bezorgd.

Ter inspiratie wat linkjes:

Brandade - Wikipedia
Rucola-makreel stamppot - Cuisinevansabine.nl
Een lekkere frisse stamppot, voor wie geen genoeg van stamppotten kan krijgen. Soms is het lastig om elke week de goede vetten uit vis binnen te krijgen. Want wij eten nooit aardappels-vlees-groenten, dus een stukje vis naast het eten zit er niet vaak in. Fabian was een beetje sceptisch toen ik zei …
Nasi goreng met makreel van Rick Stein - recept - okoko recepten
Nasi goreng met makreel van Rick Stein, uit het kookboek ‘Van kust tot kust’. Kijk voor de bereidingswijze op okokorecepten.nl.