Afgelopen woensdag, 17 december 2025 was de laatste kookdag van 2025.
En dat was te merken, in de keuken stonden Waslo en ik en qua bezorgers was het niet ruim.
Gelukkig is alles gelukt, Bianca en dochter kwamen helpen om een deel van de bezorging te doen en ook Waslo en moeder hielpen ons weer uit de brand door de “ronde Aetsveld” te doen.
Afgelopen maandag had ik al rijst gekookt, die “bakte” ik nu op in de oven, lekker heet rond de 200 graden met weinig vocht.
10 minuten bakken, omscheppen en weer 10 minuten, dat herhaalde ik een aantal keer en het resultaat was eigenlijk prima.
Een grote wok is een stuk authentieker maar het resultaat was prima.
Ondertussen had Waslo 40 eieren geklutst en gebakken, die gingen in stukjes, prei, paprika en wortel gingen er ook door.
Dan als afwerking een stokje sate van de Lindenhoff, die waren overgebleven van de receptie van Tineke en met huisgemaakte pindasaus en gebakken uitjes was dat een waardige aankleding.
De vega varianten kregen in plaats van een sate een ei.
Daarnaast maakten we weer wat zoet-zuur van komkommer en atjar, snel te maken en lekker fris bij een nasi.
We gaan inspiratie op doen en tot rust komen, 14 januari bezorgen we weer een maaltijd.
