Het maken van deze maaltijd begon afgelopen zaterdag al, we haalden bij Boz op de Hogeweij een mooi stuk riblap van ruim 8 kilo. Deze sneden we schoon en in brokken, samen met lekker veel ui ging dit de oven in op het stoofvlees programma.

Dat duurt een paar uur dus kwamen we later terug om het resultaat te beoordelen en af te maken op smaak door onder andere het toevoegen van ontbijtkoek.

Daarna vacumeren en de koeling in, tot de woensdag.

Op dinsdag haalden we ruim 10 kilo wortel op bij Ronald, enorm bedankt daarvoor!

Verder was de boter in de aanbieding bij de Vomar, 2 euro voor een pakje, die hebben we goed ingeslagen en in de vriezer gelegd, voorlopig hebben we voldoende.

Aardappelen haalden we ook bij de Vomar en terwijl Lloyd de wortels aan het kuisen was schilden we ruim 12 kilo aardappel, de hachee ging uit het vacuum in de pan om weer lekker warm te worden.

In twee batches stoomden we wortel, ui en aardappel gaar in de oven en maakten twee grote bakken hutspot.

Al met al een hele klus, en qua kosten (rundvlees is duur) waarschijnlijk de duurste maaltijd van 2025 maar hopelijk wordt het gewaardeerd door de deelnemers!

Tot volgende week