Toen ik maandag bij de Hanos rondliep om wat boodschappen te doen voor de kooklessen van de KGW en wat voorraad te halen voor de Kookgroep zag ik een aanbieding liggen, zakken met 2.5 kilo rundvlees voor goulash, daar kan je natuurlijk ook prima hachee van maken, met de aardappel-aanbieding van de AH (kruimige aardappels 3kg, twee voor de prijs van een) en de rode kolen van de Vomar van 1.69 per stuk werd het een heel winkelfestijn.

Peter kwam langs en maakte de vegetarische optie, met champignons en jackfruit. Ondertussen stond de hachee al in de oven want die heeft z’n tijd nodig en dus was ik extra vroeg begonnen met het aanzetten van de blokjes en het snijden van de uien, in totaal vier kilo ui. Alle huisgemaakte groentebouillon die er nog was (2.5 liter) ging er bij en daarna in een grote bak in de oven op het stoofprogramma.

Met vier man sterk werden de aardappelen geschild en in stukjes gesneden, een groot deel kon er bij in de stoomoven, de rest ging verdeeld over twee pannen op het vuur en de inductie.

Mooi op tijd waren we klaar, rond 16:00 stonden de gevulde bakjes te wachten op de bezorgers.

Het waren mooi gevulde bakjes, tot volgende week!