Het werd weer eens tijd voor een AGV-tje; met de Hollandse bloemkool in de aanbieding bij de Vomar v00r 1,69 per stuk was het kiezen niet moeilijk, en de voordeel-aardappelen waren ook in de aanbieding, als ik de volgende keer de voucher niet vergeet te activeren krijg ik ze ook mee met korting. Nu betaalde ik de volle mep want de voucher bleek na het afrekening niet actief 🙁
De keuken-crew was door vakantie minimaal dus het schillen sloegen we even over, de aardappelen gingen in stukjes en een uurtje in de stoomoven. Toen waren ze mooi gaar en konden we ze mengen met wat olie en lekker afbakken.
Tussendoor maakte Lloyd roosjes van de bloemkolen en stoomden we deze ook in oven.
Gelukkig was er ook nog tijd om de kipdij van Boz te grillen, deze werden op de platen gelegd door Geeske en de Rational gooide er een grilprogramma over.
Terwijl we daar mee bezig waren pakte Geeske ook nog even 50 porties stoofpeer in de bakjes in, deze kregen we een paar weken geleden van Angelique en die waren al eerder klaargemaakt. Nu gingen ze samen met het ingekookte sap naar de deelnemers toe.
Ook qua bezorging waren er de nodige uitdagingen met drie vrijwilligers die afwezig waren, gelukkig was daar Miranda die samen met Klaas de bakjes van de drie routes samenvoegden en bezorgden.
Volgende week zijn we weer veel ruimer voorzien in de handjes en we gaan weer iets lekkers verzinnen.
De peertjes als eindresultaat
De peertjes worden bereid in de oven
En Angelique die voor ons de peertjes regelde vanuit de tuin bij de Ruilwinkel aan de Sportparklaan (bij Trainspotting)
Names alle deelnemers bedankt voor peertjes Angelique!