Geeske vond dat het tijd werd voor macaroni, en het was inderdaad erg lang geleden dat we dat eens maakten. Er was een kleine keukenploeg (Peter was ziek, Luuk aan het solliciteren en Tineke had bezigheden elders) en dan is een pasta achtig iets prettig omdat er toch wat minder tijd is.
Dan is 20 kilo aardappelen schillen of 8 kilo spruiten schoonmaken erg veel werk waar je niet op zit te wachten. Vandaag maakten we een prei of 10 schoon, 5 kilo ui, een stapel winterwortelen en een paar dozen champignons.
Terwijl Astrid, Waslo en Lloyd het snijwerk deden bakte ik gehakt en kookte ik de pasta. In de grote sauspan bouwden we de saus op met tomaten uit blik en passata uit de voorraad.
Uiteindelijk kwam alles in fases samen, we maakten een foutje met de vegetarische optie, het gehakt zat al in de saus voordat we wat apart hadden genomen. Dus de vegetarische en gluten intolerante versie werd een bonenschotel die we snel in elkaar draaiden.
De overige bakjes werden royaal gevuld met macaroni en voorzien van een mooie grote schep saus en daarna wat kaas er over.
Even afwachten wat het weer gaat doen, als er voldoende keuken-kracht is kunnen we wel weer een stamppot van het een of ander maken. Maar er liggen ook al een hele tijd een stel pompoenen te wachten, misschien dat we daar een curry of zo van maken.
Tot volgende week!