Peter had een tijdje geleden allerlei diepvrieszakken met aardappelrondjes geregeld, zoveel dat het niet allemaal in de vriezer in het Fort paste, een aantal zakken gingen dus logeren in de vriezer van Louwrens.

Eenzelfde verhaal met kipworsten, ruim 70 worsten in ik denk een doosje of 30 gingen uit logeren in de vriezer van Geeske.

Het werd tijd om ruimte te maken, worst is rond, aardappelschijven zijn rond en dus kozen we voor een ronde groente er bij: spruiten.

Het schoonmaken van 7.5 kilo spruit is best wat werk, ruim 2 uur met 3 man sterk. Gelukkig was er voor de rest van de ingrediƫnten bijna geen werk nodig. Van de champignons die de Buurtbuik apart had gehouden voor ons maakte ik een hartige saus.

Verder ging alles in de oven, achter elkaar bakten we de worsten, de aardappelschijven en tenslotte stoomden we de spruiten.

Alles ging in de bakjes, de route werd verdeeld onder de aanwezige bezorgers en mooi op tijd waren we klaar.

Tijdens ons werk genoten we van de nieuwe vloer, deze is heerlijk stroef, een verademing vergeleken met de oude tegelvloer. Aangelegd dankzij de financiering van de Parochie van Levend Water en de Cornelis van Drosthagen Stichting. De aanleg van de vloer werd binnen een dag perfect verzorgd door Smit Vloeren.