De aanvoer van de Buurtbuik is de laatste paar weken drastisch verminderd, van regelmatig 30 a 40 dozen moeten we het nu doen met 15 dozen maaltijdcomponeneten die wekelijks binnenkomen.

Dat merken we vooral in de hoeveelheid groente en vlees, de koolhydraten hebben we behoorlijk verzameld de afgelopen tijd en we hebben een stevige voorraad opgebouwd.

Qua groente waren er 10 zakken spinazie en een handvol courgettes, en wat paprika. We roerbakten de spinazie, gaven de courgette een kleurtje in de bakpan en gaarden na in de oven. Van de geroosterde paprika maakten we een saus.

Gehakt en worst was er voldoende, een worst is ook maar gehakt in een langwerpige vorm dus haalden we ze weer uit hun jasje en maakte van alles balletjes. Voor de Halal variant haalden we wat kip uit de vriezer.

Peter had via-via een aantal grote zakken rösti rondjes gekregen, ruimte in de vriezer was er niet en dus moesten deze op, in totaal konden we drie zakken wegwerken. Doordat de kip uit de vriezer was gehaald kon het restant aan rondjes (nog 2 zakken en een zak aardappelkroketjes) uiteindelijk wel in de vriezer.

Het waren smakelijke balletjes en prima rondjes. De begeleidende groente kon wat royaler en wat passender maar we konden ons er prima mee redden.

Benieuwd wat de komende woensdag brengt, misschien moeten we voor het eerst sinds twee jaar maar weer eens boodschappen gaan doen.

Daarover gesproken, de Kreatieve Groep Weesp doet mee met de clubmunt actie van de Vomar, ook al ben je geen lid kan je toch de munten doneren aan de KGW, ze stellen wekelijks hun keuken belangenloos ter beschikking aan de Kookgroep!