De zomerstop is voorbij, gisteren maakten we onze eerste maaltijd van September, pasta-penne met saus en daarbij een tomaten/mozzarella salade.

De foto zijn we vergeten te maken, de saus kwam deels uit de vriezer en deels vers gemaakt van de prachtige tomaten van Ronald gekweekt met veel aandacht in de Horstermeerpolder.

Naast de saus maakten we een tomatensalade met mozzarella, deze werd afgemaakt met een slingertje olijfolie en een draai peper. Helaas was de basilicum van de Buurtbuik al bij aankomst op dinsdag voorbij z’n beste tijd en dus deden we het zonder.

Naast koken hebben we ook wat opruimwerk gedaan, zo kwamen er ruim 200 glazen potten binnen voor de KGW, deze hebben een voorlopig plekje gekregen en we gaan ze in ieder geval gebruiken voor het NoWasteFoodFestival op 29 september om producten in te maken. Daarna houden we er vast een heel aantal over die we goed kunnen gebruiken in workshops die in het nieuwe seizoen van de Kreatieve Groep Weesp gegeven gaan worden.

Volgende week weer een maaltijd, het is even afwachten wat het wordt, misschien moeten we weer de vriezer induiken want de aanvoer van vers via Buurtbuik is sinds deze week sterk verminderd.

Mochten er nog winkels en/of bedrijven zijn die groenten willen schenken aan de Kookgroep dan kom ik daar graag mee in contact via contact@kookgroepweesp.nl

Tot volgende week!