Quinoa met veel groenten en een kippenpoot
Ook deze week kregen we een doos met groenten van de Buurtbuik, samen met de quinoa die we begin van het jaar al van ze kregen en een kippenbout maakten we daar een maaltijd van.
Een week of wat geleden gaf ik les in het ontbenen van een complete kippenbout om deze vervolgens te vullen en op te rollen. Alle botten daarvan had ik in de vriezer gegooid en afgelopen maandag maakte ik daar met de snelkoker een mooie bouillon van.
De doos van Buurtbuik was rijk gevuld met groenten we gebruikten: wortel, uien, courgette, paprika, groene pepers, sperziebonen, brocolli, meiknolletjes, knoflook. Uit eigen voorraad trokken we nog een blik boterbonen open.
De groenten werden gekookt, geblancheerd of gebakken in wat olie en uiteindelijk met de bouillon samengevoegd en licht gebonden.
Dit schepten we over de quinoa en daarop kwam de kippenpoot.
De dekseltjes moesten stevig worden aangeduwd voordat ze dicht konden :)
Volgende week waarschijk iets met onder andere zuurkool van Ruurdtje!