Pasta met groenten-tomatensaus

De laatste woensdag van october...

Het begon wat rustig in de keuken, zowel Lloyd als Luuk als Peter waren thuisgebleven in diverse stadia van malaise. Hopelijk herstellen ze snel en kunnen we volgende week weer wat meer werk in de keuken verzetten.

Gelukkig kwamen Christie, Tineke en ook Geeske dus uiteindelijk viel het toch mee en konden we best wat doen. We maakten een pasta want die is ruim op voorraad en van de Buurtbuik kregen we alle kip en een doosjes groenten.

Alles bijelkaar net genoeg voor alle deelnemers, de tomatensaus is zo ruim voorradig dat je amper ziet dat we een liter of 5 gebruikt hebben, er staan nog talloze kratten vol van.

De groenten werden netjes gesneden en bereid in oven of in de grote pan, ondertussen kookten we ook de pasta en mengden dit door elkaar.

Een paar scheppen saus op een gastronormbak pasta om plakken te voorkomen en dan netjes in de bakjes, we kochten er weer 15x3 bij de Hema en hebben dus weer even een voorraad.

Het is altijd even rekening houden met Halal, Vegetarisch en Lactose en gluten intolerantie. Last-minute improviseerde ik nog even een bonenschotel want de glutenvrije pasta is op, die zetten we op de boodschappenlijst.

Van de moeder van Manoushka kregen we een hele mooie voorraad stoofpeertjes (Gieser Wildeman) die gaan we bereiden en die gaan binnenkort naar de deelnemers als dessertje!