Ovenschotel met groenten en kaas
Twee leermomentjes deze week:
- een ovenschotel maken kost twee keer tijd: bij het maken en in de oven.
- check de lens van de camera voordat je een foto maakt
Om bij nummer 2 te beginnen, alle foto's van deze week zijn onscherp, waarschijnlijk omdat het vele bakken van courgette, aubergine en ui een laagje viezigheid op het lensje achterliet.
En dan nummer 1; twee weken geleden maakten we moussaka en waren daarom een uur eerder begonnen. Deze week had ik bedacht om een variant te maken, bij de buurtbuik kregen we veel courgette en aubergine en er was nog 10 kilo aardappel over.
In plaats van een uur begonnen we een half uurtje eerder, en dat was niet genoeg, het garen van de aardappelen deden we voor de verandering in de microwave maar dat kost uiteindelijk net zoveel tijd als koken, dus tegen de tijd dat we normaal gesproken klaar zijn moest de schotel nog de oven in.
Dus waren we pas rond 17:30 klaar in de keuken terwijl we met de macaroni van vorige week een uur eerder klaar waren.
Het kan verkeren, volgende week zijn twee keuken-krachten afwezig en dan zullen we zeker geen ovenschotel doen, waarschijnlijk wordt het iets met spaghetti. Van de Buurtbuik kregen we een flinke voorraad passata die we daar mooi voor kunnen gebruiken.
Hieronder nog wat super softfocus impressies :)