Groentencurry met pulled-chicken
De aanvoer van groenten via de Buurtbuik blijft altijd weer verrasssen, deze week gingen we voor een eenpansgerecht. Via Foodello heb ik een tijdje geleden wat voordelige dingen ingekocht waaronder een doos vol doosjes met kokosmelk.
Daar wat mee doen samen met de doos groenten dan denk je al snel aan een curry, ik gaf hem een surinaamse twist met wat madame jeannette pepers en surinaams/hindoestaanse curry poeder.
Op de terugweg van de Buurtbuik ging ik langs Boz voor 8 kippenbouten, deze gaarden in de hogedrukpan in bouillon verrijkt met pastinaak en winterwortel.
De groenten die er in gingen: ui, rode ui, spinazie, aardappeltjes, rode puntpaprika, turkse groene peper, bloemkool, witte kool (voorgesneden zakjes), gele wortel, oranje wortel en knoflook.
De ui bakten we op met kerriepoeder, daarbij kwamen uiteindelijk alle andere groenten die in de kokosmelk gaar werden.
Ondertussen was de kip gaar en konden we die plukken, deze ging als laatste in de pan en we bonden de curry af met wat aardappelzetmeel.
De hoeveelheden hadden we mooi ingeschat, we konden mooi 40 bakjes vullen en daarmee was de pan leeg.
We zijn benieuwd naar de Buurtbuik doos van volgende week!