Gekookte aardappelen met prei, spruiten uit de oven, geplukte kip en soms een balletje

Het was een hele klus, we begonnen op de gebruikelijke tijd rond kwart voor drie, maar het plukken en schonen van de spruiten was een klus waar Tineke ruim een uur op heeft staan zwoegen.

Ondertussen werden ook aardappelen geschilt, prei gesneden en gewassen, kip ontdooid en balletjes gedraaid. Het liep door het vele handwerk best even uit en het werd steeds gezelliger in de keuken terwijl de bezorgers binnenliepen en even moesten wachten op het vullen van de bakjes.

Prei, aardappelen en gehakt kwamen van de Buurtbuik en de laatste spruiten van het seizoen werden maandag bezorgd door Ronald van de pluktuin.

Het gehakt was half-om-half, dus we maakten ruim 40 balletjes, deze werden verdeeld over de deelnemers die wel varkensvlees eten.

Er was een mooie aanbieding van spaghetti bij de Vomar, daarmee maken we volgende week de vriezer leeg, want daar staat nog bijna 10 liter tomatensaus in.

De zuurkool blijft nog eventjes in de koelkast staan, die komt een volgende keer aan de beurt.