Boerenkool met Knolseldersteak

We kochten boerenkool in de aanbieding bij de Vomar (20 zakken halen, 10 betalen in ons geval) en aardappelen bij Dennis op de markt. 17 kilo want meer vuile bonken had hij niet bij zich.

Peter had van een cateringklus nog een heel aantal knolselders over en maakte hiervan steaks.

Het maken van de stamppot was nog een uitdaging op zich, het garen van de aardappel in de stoomoven gaat perfect, de boerenkool garen in de oven ging redelijk maar uiteindelijk hebben we het toch ook nog even in een pan gedaan om wat na te stoven.

Daarna moesten de varianten gemaakt worden: lactose vrij, halal, vegetarisch en de rest; de rest was met uitgebakken spekjes en het spekvet er door.

De grote bulk stampen in een grote pan was niet fijn, de bodem wordt een klont aardappel zonder dat daar echt lekker de boerenkool doorheen mengt.

Uiteindelijk deden we met de bulk hetzelfde als met de specials; in een gastronormbak, twee grote in dit geval, en dan is het goed te stampen en te mengen.

Het tekort aan bakjes losten we op door de bakjes die we kregen van Sebastiaan te gebruiken, dat zijn weliswaar eenmalig wegwerpbakjes maar dat is beter dan geen bakjes 😄

Tot volgende week!