Rijst met saus van kipgehakt en groenten.
Het was even wennen, voor het eerst sinds vijf weken haalden we ons doosje weer op bij Buurtbuik in plaats van de dozen zelf te halen.
Daardoor was er veel minder, maar aangevuld met de reserves uit de koelkast was er gelukkig voldoende om een maaltijd van te maken.
Peter had eerder een enorme partij kipgehakt bereid en ingevroreren, dat werd nu de basis van de hartige saus. Daarnaast gingen daar in alle zakken voorgesneden groenten die we bij Buurtbuik meenamen, een heel aantal zakken met broccolli en spitskool twee met andijvie.
Uit eigen voorraad haalden we worteltjes en sperziebonen (HAK/HRIF) en doperwtjes uit de vriezer.
Het koken van de rijst bleek een uitdaging, 5 kilo in een grote pan werkt niet, de onderste helft was prima gaar maar de bovenste helft bleef een knaagje hebben.
Uiteindelijk hebben we wat extra rijst in kleinere pannen opgezet en daarmee konden we het redelijk redden.
De saus maakten we af met kruiden en specerijen en uiteindelijk maakten we 55 porties rijst en 2 courgettesoep.
Volgende week doen we iets met vegatarisch stukjes, daarvan hebben we nog een voorraadje in onze koeling. Wat het precies gaat worden moeten we nog bedenken.
En ja, inderdaad, het money-shot van een gevuld bakje heb ik weer eens vergeten, volgende week een nieuwe kans.