Courgettestamppot met kip van de BBQ
Het was de laatste keer koken voor de zomersluiting, op 24 augustus bezorgen we weer een maaltijd.
Er lagen best nog veel restjes, veel courgettes, 3 kilo ui en 5 kilo aardappelen. Allemaal ingredienten die eigenlijk wel opgemaakt moesten worden. Dus maakten we een stamppot. Het resultaat was visueel niet ontzettend aantrekkelijk maar de smaak was prima.
We bakten een deel van de courgettes met lekker veel kruiden: tijm, zwarte peper, turkse rode peper en zout. Daarbij voegden we de gebakken uien toe.
Ondertussen kookten we de aardappelen met een deel van de courgettes en deze stampten we. Door deze stamp mengden we het courgettemengsel.
Een aantal deelnemers kregen een slavink er bij, anderen kregen een kippendij van de BBQ. Deze hadden we een dag eerder in de tuin gemaakt.
We maakten het af met een uitje dat gestoofd was op de restwarmte van de barbeque en gebakken met wat tijm.
Tot eind augustus!