Bonenbende met aardappelen en worst (en vega)
De aanvoer bij Buurtbuik was wat gering deze week, van Boz kwamen er een heel aantal zakken snijbonen met een leuk kleurtje. Er waren ook nog een paar zakken sperciebonen maar al met al niet ontzettend veel.
Dus vulden we het aan met snijbonen bij de Vomar, en omdat we daar toch waren kochten we ook 15 kilo aardappelen.
Vegahap en worst van Brandt en Levie was er wel over bij de Buurtbuik, dus we gingen voor een AGV variantje.
Nadat alle snijboon gesneden was en alle sperziebonen geblancheerd was het nog wat zuinig, dus op gingen we op zoek naar meer, er kwamen nog wat zakjes sperziebonen boven water en uit de voorraadkast haalden we nog potten tuinbonen van de Hak.
Ee bakten en portioneerden de worst, en de vega schnitzels snede we in mooie streepjes om ze vervolgens te frituren.
Van ui, champignon en kip maakten we een saus, note to self: ruim 2 liter is niet genoeg, dat mag meer zijn.
Volgende week maar weer iets met pompoen, daar is veel van binnengekomen..